Meghosszabbították a nyomozást Lengyel Zoltán ügyében

MTI
2007.08.31. 14:31

November 9-ig meghosszabbította a Központi Nyomozó Főügyészség a Lengyel Zoltán országgyűlési képviselő ellen tett feljelentés ügyében a nyomozást, mondta a szervezet vezetője pénteken. Keresztes Imre azzal indokolta döntését, hogy az ügyben további bizonyítási lehetőségek is vannak, valamint figyelemmel kísérik a Budapesti Nyomozó Ügyészségnél zajló nyomozást is. A volt fideszes képviselő mentelmi jogának felfüggesztéséről Keresztes Imre azt mondta: "nem időszerű még erről beszélni".

Lengyel Zoltán ellen az I. kerületi rendőrkapitány tett feljelentést, ez alapján indult meg ismeretlen tettes ellen a nyomozás. A BRFK akkor azt közölte: a rendőri intézkedés során az intézkedés alá vont férfi - aki magát országgyűlési képviselőnek nevezte - megütötte a vele szemben szabályosan intézkedő rendőrt.

Lengyel Zoltán, a Fidesz frakcióból azóta kilépett országgyűlési képviselő állítása szerint július elején Budapesten, az Alagút utcánál az őt igazoltató rendőrök kirángatták autójából, letépték kezéről fémszíjas óráját, földre teperték és fojtogatták, majd az I. kerületi rendőrkapitányságra vitték. Lengyel Zoltánnál nem voltak személyazonosságát igazoló iratok, a kapitányságon tudta magát igazolni az időközben odaérkező hozzátartozója által bevitt útlevelével.