Nem késnek az interaktív táblák

MTI
2007.08.31. 17:55

Szó sincs arról, hogy az úgynevezett interaktív táblákhoz az iskolák később jutnának hozzá, és a számítástechnikai eszközök beszerzése sem csúszik, és az arra fordítandó pénz sem csökken - válaszolta Magyar Bálint, a Miniszterelnöki Hivatal fejlesztéspolitikai államtitkára pénteken miskolci sajtótájékoztatóján az MTI-nek.

Az SZDSZ-s politikus elmondta: nem helytálló az az információ, amely szerint az eredeti tervekhez képest jóval később jutnának az oktatási intézmények az úgynevezett interaktív táblákhoz. Az informatikai kultúra iskolai fejlesztésére 60 milliárd forintot a kormányzat költ, és további tíz milliárd forintok fordíthatók a társadalmi infrastruktúra operatív programra és a tantervi csomagokra - mondta Magyar Bálint.

Hozzátette: mintegy 34-35 milliárd forintot fordítanak legalább 40-42 ezer tanterem felszerelésére számítógépes technológiával, interaktív táblával, projektorral, számítógéppel. Az összeg a telepítés, a beszerelés, szervizelés, a karbantartás összegét is tartalmazza - mondta.