Polgármesterek bírálták a főváros közlekedéspolitikáját

MTI
2007.09.03. 14:25

Jórészt jobboldali és független kerületi polgármesterek bírálták a főváros közlekedéspolitikáját, miután hétfőn egyeztettek Tarlós Istvánnal, a fővárosi Fidesz-frakció vezetőjével Budapesten. Az önkormányzati vezetők újságírók előtt azt sérelmezték, hogy a főváros minden pénzt a metróberuházásra fordít, így nem marad forrás például a felszíni közlekedésfejlesztésre. Tarlós István bejelentette, Budapest-programot készít, melynek részleteiről, miután a kerületi polgármesterekkel megvitatták, még szeptemberben sajtótájékoztatót tart.

Volt, aki azt kifogásolta, hogy a metró költségének 20 százalékából a 2-es metrót elvezethetnék Cinkotáig, illetve a vonalat összeköthetnék a gödöllői HÉV-vel, továbbá a XVII. kerület felé is lehetne egy leágazása. Mások kritikus hangon szóltak a fővárosi köztisztasági helyzetről. Mint mondták, a főváros közterei egyre elhanyagoltabbak és szemetesek.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a Nagytétényi kastély melletti 30 hektáros, korábban szemétlerakóként használt területet a Duna magas vízállásnál eléri, így az környezeti kockázatot jelent. Bár a fővárosnak már a múlt év végére meg kellett volna oldani a problémát, nem történt semmi, ezért több polgármester várhatóan a környezetvédelmi hatóságokhoz fordul.