Gusztos Péter honlapján tette közzé mobilszámát

MTI
2007.09.18. 20:14

A gusztos.hu címoldalán tette közzé mobil- és irodai telefonszámát Gusztos Péter, aki így vállal szolidaritást azokkal a képviselőkkel, akiknek telefonszámát és címét ismeretlenek kitették a kurucinfo nevű internetes oldalra. Véleménye szerint az akció célja a kormánypárti politikusok megfélemlítése, zsarolása. "Ezzel jelezni kívánom, hogy nem szabad és nem is kell félnünk" - hangsúlyozta a liberális politikus.

Szili Katalin, házelnök kedden sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy levélben fordult Péterfalvi Attila adatvédelmi biztoshoz, mert ismeretlenek feltették egy internetes oldalra azon képviselők telefonszámát és címét, akik megszavazták az állami vagyonról szóló törvényt. A házelnök a levélben felkérte az ombudsmant, hogy az országgyűlési képviselők személyes adatainak védelme, a jogellenes adatközlés megszüntetése és a további jogsértések megelőzése érdekében éljen jogkörével és vizsgálja ki az ügyet.

Péterfalvi Attila az MTI-nek elmondta: a mobilszámok és az otthoni telefonszámok közzététele csak az érintett hozzájárulásával történhet meg. Hozzátette: különösen abban az összefüggésben jogellenes a cselekedet, hogy az adatok közzététele egyfajta retorzió. Az adatvédelmi biztos közölte: megakadályozni nem tudja a jogellenes akciót, de fel tudja szólítani a honlapot, annak szerkesztőit, hogy töröljék ezeket az adatokat.