Érdektelen olaj-papírok lettek nyilvánosak

MTI
2007.10.02. 19:31

A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) elvégezte a szolgálatoknál lévő olajügyi iratok minősítésének átvizsgálását, és összesen húsz dokumentumot hozott nyilvánosságra internetes oldalán - közölte Szilvásy György, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter kedden az MTI-vel.

Az NBH internetes oldalán nyilvánossá tett dokumentumok között van olyan, amelyet eredetileg 2078-ig titkosítottak. Az anyagokból minden személyes adatot kihúztak. A miniszter tájékoztatása szerint a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata is elkészült az újbóli felülvizsgálattal, a Vám- és Pénzügyőrség pedig a Pénzügyminisztérium jóváhagyására vár a feloldandó anyagok ügyében. Az olajügyek iratait vizsgáló munkacsoport október 5-én tartja következő ülését, akkor további részletek is kiderülnek az ügyről.

Szilvásy György szeptember elején kérte az egykori Pallag-bizottság minősítetett anyagainak újbóli felülvizsgálatát az érintett szervezetektől, mivel a több mint 35 ezer oldalas anyag nagy részét a titokgazdák az első áttekintés után nem hoznák nyilvánosságra.