Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Polgári engedetlenségre hív az Emberibb Parkolásért Mozgalom

MTI
2007.10.09. 17:48

Polgári engedetlenségi mozgalmat helyez kilátásba az Emberibb Parkolásért Mozgalom annak érdekében, hogy a parkolási díjakból az önkormányzatok nagyobb mértékben részesüljenek, közölte Murányi József, a szervezet főtitkára Budapesten kedden, a Miniszterelnöki Hivatal előtt tartott sajtótájékoztatóján. A milliárdos nagyságrendű parkolási pénzek eltűnnek egy magáncég pénztárában, az önkormányzatok hozzávetőleg mindössze húsz százaléknyit kapnak meg ezekből, jegyezte meg Murányi József.

Az Emberibb Parkolási Mozgalom kezdeményezése szerint a parlamentnek decemberig fel kellene állítania azt a vizsgálóbizottságot, amely kivizsgálja a parkolási szerződések önkormányzatokat érintő részét. Amennyiben ez nem történik meg, polgári engedetlenségi mozgalmat, illetve népi kezdeményezést helyeznek kilátásba, ami azt eredményezheti, hogy a parlamentnek mindenképpen foglalkoznia kell az esettel. Az aláírásokat annak érdekében gyűjtenék össze, hogy kiderítsék a Centrum Kft és az önkormányzatok közötti, szerintük kétséges gazdasági eseményeknek a hátterét.

Korábban már kezdeményezték a vizsgálóbizottság felállítását a fizetőparkolókból befolyt összegek felülvizsgálatára, de később az összes parlamenti párt elállt ettől, és Demszky Gábor főpolgármester és Hagyó Miklós főpolgár-helyettes sem reagált érdemben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?