Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Minisztériumok előtt a hosszú hétvégén nem lehet tüntetni

Független Hírügynökség
2007.10.19. 15:12

A Fővárosi Bíróság helyben hagyta a rendőrség korábbi döntését, amely megtiltotta a Rendszerváltó Fórumnak, hogy a közelgő ünnepen a minisztériumoknál demonstráljon.

A tavalyi őszi Kossuth téri tüntetőkből alakult egyik csoport, a Rendszerváltó Fórum még múlt kedden jelentette be demonstrációs tervét a rendőrségnek. Eszerint jövő hétfőn, kedden és szerdán a fővárosi minisztériumoknál demonstrálnának. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azonban ezt megtiltotta arra hivatkozva, hogy "a közlekedés más útvonalon nem biztosítható". Ez volt egyébként az egyetlen rendezvény a hosszú hétvégén, amelyet a rendőrség nem hagyott jóvá.

A Rendszerváltó Fórum a döntés után jogorvoslati kérelemmel a Fővárosi Bírósághoz fordult, amely azonban pénteken helybenhagyta a rendőrség korábbi határozatát, egyben elutasította a szerezet kérelmét.

Szeptember 17-én - az őszödi beszéd kiszivárgásának évfordulóján - a Kossuth téren már elhangzott egy terv, amely a minisztériumokat vonná blokád alá. Ezt a szervezők Y-tervnek nevezték el, ám megvalósítani nem sikerült.