Minisztériumok előtt a hosszú hétvégén nem lehet tüntetni

Független Hírügynökség
2007.10.19. 15:12

A Fővárosi Bíróság helyben hagyta a rendőrség korábbi döntését, amely megtiltotta a Rendszerváltó Fórumnak, hogy a közelgő ünnepen a minisztériumoknál demonstráljon.

A tavalyi őszi Kossuth téri tüntetőkből alakult egyik csoport, a Rendszerváltó Fórum még múlt kedden jelentette be demonstrációs tervét a rendőrségnek. Eszerint jövő hétfőn, kedden és szerdán a fővárosi minisztériumoknál demonstrálnának. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azonban ezt megtiltotta arra hivatkozva, hogy "a közlekedés más útvonalon nem biztosítható". Ez volt egyébként az egyetlen rendezvény a hosszú hétvégén, amelyet a rendőrség nem hagyott jóvá.

A Rendszerváltó Fórum a döntés után jogorvoslati kérelemmel a Fővárosi Bírósághoz fordult, amely azonban pénteken helybenhagyta a rendőrség korábbi határozatát, egyben elutasította a szerezet kérelmét.

Szeptember 17-én - az őszödi beszéd kiszivárgásának évfordulóján - a Kossuth téren már elhangzott egy terv, amely a minisztériumokat vonná blokád alá. Ezt a szervezők Y-tervnek nevezték el, ám megvalósítani nem sikerült.