A Fidesz már gyűjti az aláírásokat

MTI
2007.10.19. 16:51

Tarlós István, a népszavazási kampány irányítója pénteken délután, néhány perccel két óra után elindította a Fidesz és a KDNP aláírásgyűjtését. "Legyen ez a népszavazás aláírásgyűjtésének hivatalos kezdete" - mondta Tarlós István, majd szimbolikusan, egy gombnyomással indította el a 48 órás számítógépes visszaszámlálást, annak megfelelően, hogy korábban Orbán Viktor pártelnök bejelentette: 48 óra alatt képesek lesznek összegyűjteni a szükséges aláírásokat.

Vasárnap délután, a 48 óra leteltével megmondják, hogy addig mennyi aláírást gyűjtöttek, de ezután tovább folytatják az aláírásgyűjtést. Orbán Viktor korábban azt mondta, minden eddiginél több aláírást szeretnének összegyűjteni. (A Fidesz rekordja 2002-ban egy millió aláírás volt a Nemzeti Petíció esetében.)

Tarlós István hangsúlyozta: van jelentősége, ha gyorsan sok aláírás összegyűlik, de a 48 órát elsősorban szimbolikus jellegűnek tekinti. Tarlós megerősítette, hogy a lehető legelső alkalommal, várhatóan jövő héten szerdán már benyújtják az aláírásgyűjtő íveket az Országos Választási Irodának.