Távozik posztjáról a MeH kabinetfőnök-helyettese

MTI
2007.12.12. 18:34

Távozik posztjáról Pimper Richárd, a Miniszterelnöki Hivatal kabinetfőnökének helyettese, szakállamtitkár. A kabinetfőnök-helyettes a "Regionalizáció, mint a gazdasági fejlődés egyik lehetősége Magyarországon" című tanulmány miatt távozik, amelyet a Miniszterelnöki Hivatal szeptemberben több mint 6 millió forintért rendelt meg. Az origo internetes újság szerint a 138 oldalas tanulmány átvételét Pimper Richárd helyettes kabinetfőnök írta alá.

Daróczi Dávid kormányszóvivő reagálásában azt mondta, a tanulmányra szükség volt, de szakmailag nem felelt meg a minőségi követelményeknek, amit ellenőrizni kellett volna az átvétel előtt. "A regionalizálással kapcsolatos döntések szakmai megalapozása érdekében szükség volt döntéselőkészítő tanulmányra, ám az elkészített anyag nem felelt meg a joggal elvárható minőségi követelményeknek" - közölte Daróczi Dávid. A kormányszóvivő szerint hiba történt, mert a tanulmányt annak ellenére befogadta az ezért felelős vezető, hogy annak szakmai tartalmát szigorúan ellenőrizte volna.

Daróczi Dávid tájékoztatása szerint a hiba egyik következménye, hogy a felelős szakmai vezető, Pimper Richárd szakállamtitkár kedden este benyújtotta lemondását, amit felettese, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára elfogadott. A másik következmény, hogy a tanulmányt készítő cégtől a Miniszterelnöki Hivatal a kifizetett pénz visszautalását kéri a minőségi problémák miatt. A cég vállalta, hogy haladéktalanul intézkedik a pénz visszautalásáról.