A rendőrséghez fordul az SZDSZ a gárda miatt

Független Hírügynökség
2007.12.14. 15:48

Európai összefogást kezdeményeztek a szabad demokraták a rasszizmus és az idegengyűlölet ellen -mondta Kóka János egy pénteki sajtótájékoztatón. A liberálisok elnöke arra a dokumentumra utalt, amelyet csütörtökön fogadott el az Európa Parlament, és amelyben felszólította a tagállamokat, hogy határolódjanak el a szélsőjobboldali megnyilvánulásoktól.

Mohácsi Viktória a liberálisok EP képviselője a sajtótájékozatatón azt mondta, hogy az Európai Parlamentben azután kezdődött gyors egyeztetés a frakciók között, hogy hétfőn egy parlamenti felszólalásában beszámolt a Magyar Gárda múlt hét pénteki tatárszentgyörgyi megmozdulásáról.

Mohácsi Viktória szerint a dokumentum elfogadásával a magyar köztársasági elnök, az ombudsmanok és a magyar kormány után az EP is megtette a szükséges lépéseket.

A polititkus bejelentette azt is, hogy vizsgálatot kér a Nemzeti Nyomozó irodától annak kapcsán, hogy mennyiben meríti ki a közösség elleni igazgatás tényállását a Magyar Gárda múlt pénteki tatárszentgyörgyi felvonulása, illetve a most péntekre tervezett kerepesi demonstráció.