Az SZDSZ Dióssy Gábort jelöli gazdasági államtitkárnak

MTI
2007.12.18. 11:14

Dióssy Gábort jelöli az SZDSZ a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) államtitkárának, jelentette be Kóka János, az SZDSZ elnöke a liberális párt keddi ügyvivő testületi ülésének szünetében, Budapesten. Kóka János a Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszterrel közös sajtótájékoztatón közölte: az ügyvivők egyhangúan támogatták az államtitkár-jelölt személyét.

Dióssy Gábor saját jövőbeli feladatait sorolva azt mondta, a közlekedés, az energetika, az informatika és a gazdaságfejlesztés területén még sok tennivalójuk van. Kákosy Csaba a jelöltet méltatva kiemelte: Dióssy Gábor komoly értéke, hogy ismeri a tárca feladatait, hiszen az előző kormányzati ciklusban már együtt dolgoztak ezen a területen.

A munkamegosztásról szólva a miniszter Dióssy Gábor legfontosabb feladataként azt jelölte meg, hogy a legfőbb segítője legyen a közigazgatási egyeztetések ügyében. Mint mondta, a jelölt a korábban megszüntetett közigazgatási államtitkári poszt egyik betöltője lesz.

Dióssy Gábor 2005-2006-ban már dolgozott a GKM államtitkáraként, ezt követően a MÁV Cargo elnökeként vett részt a cég privatizációjában. Az államtitkár-jelölt várhatóan 2008 január 1-jén kezdi meg a munkát a tárcánál. A jelenlegi államtitkár, Garamhegyi Ábel szakállamtitkárként és külgazdaságért felelős kormánybiztosként dolgozik tovább a minisztériumban.