A Fidesz sokallja a tanulmányokra költött közpénzt

Független Hírügynökség
2008.01.07. 12:51

A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) egy év alatt több mint 118 millió forintot "pocsékolt el" tanulmányokra az adófizetők pénzéből, annak ellenére, hogy tucatnyi kommunikációs embert foglalkoztatnak 900 ezer -1 millió forint közötti kezdőfizetéssel - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Balsai István egy hétvégi sajtóhírre hivatkozva.

"Véget kell vetni ennek a kormányzati pocsékolásnak, dőzsölésnek" - tette hozzá a fideszes politikus.Balsai István szerint a kormányzati kommunikációban dolgozók kommunikáció helyett kiszervezéssel foglalkoznak, legalábbis szerinte ez a magyarázat arra, hogy 118 millióért rendelt meg tanulmányokat a MeH külső cégektől. "Minek kellenek ezek az emberek, ha nem azért, hogy rajtuk keresztül még 118 millió forintot mossanak tisztára?" - tette fel a kérdést az ellenzéki politikus.

Hétvégi sajtóhírek szerint összesen tizenkilenc tanulmányt rendelt meg 2007-ben a Miniszterelnöki Hivatal kormányzati kommunikációs szakállamtitkársága. Összességében valamivel több mint 118 millió forintba kerültek, de két kivétellel átlagosan tízmillió forint alatt volt egy-egy anyag honoráriuma. A megrendelt tanulmányok egyebek mellett az adótudatossággal, az egészségtudatossággal, a hálapénzzel, az élettársi viszonnyal, a hulladékgazdálkodással és a kormány lakossági kommunikációjával foglalkoznak.