Péntek éjféltől kampánycsend Újbudán

MTI
2008.01.24. 20:35

Kampánycsend lép életbe péntek éjféltől Budapest XI. kerületének egy részében, Gellérthegy és Szentimreváros térségében, ahol vasárnap időközi választást tartanak. A kampánycsend valamennyi helyi és országos terjesztésű, írott vagy elektronikus médiumra érvényes.

Az Újbudán, Budapest 15-ös számú választókerületében tartandó szavazást az októberben elhunyt Deák András (KDNP) megüresedett képviselői helyére kellett kiírni. Lakos Imrét az MSZP és az SZDSZ, míg Rétvári Bencét a Fidesz és a KDNP közös jelöltjeként vették nyilvántartásba. Csapody Miklós az MDF, Fenyvessy Zoltán pedig a MIÉP színeiben indul. Lakos Imre és Csapody Miklós jelenleg is országgyűlési képviselő, így amennyiben képviselői helyet szereznek, jelenlegi mandátumukat a pártlistáról más veheti át.

Szigeti Péter, az Országos Választási Bizottság (OVB) elnöke a távirati irodának adott nyilatkozatában azt mondta, a tiltás az időközi választáson azt jelenti, hogy a területen terjesztett médiában az említett választókerülettel, illetve a négy jelölttel nem lehet foglalkozni.