Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fidesz: problémák a népszavazási értesítőkkel

MTI
2008.03.05. 12:13

A Fidesz több helyről kapott bejelentést arról, hogy problémák vannak a népszavazási értesítők kézbesítésével, ezért az ellenzéki párt szerint érdemes lenne szigorítani a kézbesítés feltételein - mondta Kontrát Károly fideszes országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, a Fidesz Új Demokrácia Központjához eddig több mint 400 bejelentés érkezett, többek között arról is, hogy a választópolgárok nem kapták meg a választási értesítőt, vagy rossz névre szólt az értesítés. Kontrát Károly emlékeztetett arra, hogy az utóbbi napok hírei szerint Kecskeméten egy postás elégette, Debrecenben pedig elásta az értesítőket, míg Budapesten a XI. kerületben például 2.160 értesítés került vissza a helyi választási irodához, ami miatt helyi fideszesek a Fővárosi Választási Bizottsághoz fordultak.

Ha a XI. kerületből ennyi értesítőt küldtek vissza, akkor vajon országosan, a 8 millió értesítőből hány nem jutott el a választópolgárokhoz - tette fel a kérdést az Új Demokrácia Központ vezetője.

A politikus szerint ezért érdemes lenne áttekinteni a szabályozást a következő választásig - legyen az népszavazás, vagy parlamenti választás - hogy az értesítőket, illetve a kopogtató cédulákat a jelenleginél szigorúbb feltételekkel kézbesítsék. Kérdésre válaszolva úgy vélte: ilyen megoldás lehet, ha az értesítőt átvetetik a választópolgárral, a tértivevényeket pedig visszajuttatják a választási irodához.