Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Horváth Ágnes: nagyot javult a kórházi menü

MTI
2008.03.05. 15:41

A tavaly december 1-jével felemelt normatívának köszönhetően jelentős javulás állt be a kórházi ételek minőségében, jelentette ki Horváth Ágnes egészségügyi miniszter szerdai budapesti sajtótájékoztatóján az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattal (ÁNTSZ) közösen 208 intézményben végzett kérdőíves felmérésre hivatkozva. A miniszter elmondta: a rendelet előtt átlagosan 390 forintból oldották meg a kórházak egy beteg napi étkeztetését, ma, három hónappal a rendelet érvénybe lépése után az átlag 550 forintra emelkedett.

További fontos előrelépésként említette Horváth Ágnes azt, hogy 40-ről 156-ra nőtt azoknak a kórházaknak a száma, ahol van étkezési munkacsoport és dietetikus állapotfelmérés is. Hozzátette: nem minden kórház vezette még be a rendelet minden pontját, de nincs olyan intézményről tudomásuk, ahol ne történt volna pozitív változás.

Az ételek mennyiségével kapcsolatban Horváth Ágnes úgy nyilatkozott, hogy a rendelet megjelenése után minden kórház biztosított a két fő étkezés mellett egy harmadik, kisétkezést is, illetve sok intézmény bevezette a betegek részére a folyamatos folyadékellátást is. Az MTI kérdésére válaszolva Horváth Ágnes elmondta: a későbbiekben az Egészségbiztosítási Felügyelet folyamatosan fogja ellenőrizi a kórházakat, az ételek minőségéről és mennyiségéről eddig panasz "nem nagyon" érkezett a minisztériumhoz.