Indul a pártszavazás az MSZP-ben

2008.03.14. 21:50

Országos pártszavazás indul szombaton az MSZP-ben a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által meghirdetett baloldali polgárosodás programjáról, közölte Simon Gábor. Az MSZP választmányi elnöke ezzel azt akarják elérni, hogy az MSZP tagjai is hozzájáruljanak ennek a politikának a formálásához.

A párttagoknak az alábbi kérdésekről kell véleményt nyilvánítaniuk:egyetért-e azzal, hogy az új magyar polgárosodás támogatása érdekében a munkahelyteremtés legyen meghatározó cél a kormányzati ciklus második felében. Egyetért-e azzal, hogy több jusson az iskoláknak, a több tudás és magasabb színvonal elérhetővé váljon minden gyermek és fiatal számára, illetve hogy célzott programokkal segítsük elő, a hátrányos helyzetű térségekben a segélyek mellett munkájuk legyen az embereknek. Egyetért-e azzal, hogy ösztönözzük, minél több honfitársunk juthasson kedvezményes formában saját tulajdonrészhez a nemzet vagyonából.

Az eredményeket a március 29-i országos pártértekezleten ismertetik. Szavazni az MSZP rendezvényein, vagy elektronikusan, vagy postai úton lehet. Az MSZP vezérkara a párt országos értekezlete előtt két elnökségi ülést is tart, amelyen a pártszavazást is értékelik.