Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elbontottak egy műemléki védelem alatt álló házat Kőszegen

MTI
2008.03.20. 13:36

Ismeretlen tettesek elbontottak egy műemléki védelem alatt álló épületegyüttest Kőszegen a volt posztógyár területén, a rendőrség rongálás bűncselekményének minősített esete miatt indított eljárást. A nyomozást a Kulturális és Örökségvédelmi Hivatal Nyugat-dunántúli Regionális Irodájának feljelentése alapján indították.

Az 1901-ben épült posztógyár hatezer négyzetméteres csarnokát bontották le, valószínűleg egyetlen éjszaka leforgása alatt, már csak a törmelékeket látni a területen. Ez az épület volt Kőszeg egyetlen ipari műemléke, amely ideiglenes műemléki védelem alatt állt, műemlékké nyilvánítása folyamatban volt. A posztógyár területe a földhivatali nyilvántartás szerint jelenleg egy Vas megyei cég tulajdonában van, azt azonban csak a vizsgálat tudja majd megmondani, hogy az illető cégnek van-e köze az épület elbontásához.