Árpád
-2 °C
4 °C

Trágár levelek tömege startolt Gyurcsány parlamenti e-mail címéről

2008.03.20. 18:15

Mocskos szavakkal dúsított levelek sokaságát ontja miniszterelnök országgyűlési email-fiókja. A ferenc.gyurcsany@parlament.hu címről érkező, többek között a "basszátok meg" és a kurva ország" kifejezésekkel fűszerezett levelek természetesen hamisítványok, feladójuk nem a miniszterelnök. Daróczi Dávid kormányszóvivő szerint még kutatják, hogy valaki az informatikai rendszerbe hatolt be, netán más trükkel írogat a miniszterelnök nevében.

Mindenestre egy ilyen üzenet előállításához nem kell túl nagy technikai tudás, egy sima levelezőprogramban is szabadon beállítható a feladó. Különböző, ingyen hozzáférhető programnyelvekben is létezik egy mail függvény, amelyben szabadon beállítható a feladó címe, illetve a rendszer úgy kódolható, hogy pillanatok alatt több ezer üzenetet képes küldeni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?