Zuschlag-ügy - előzetesben marad Katus Ferenc

MTI
2008.04.01. 15:12

Két hónappal, június 4-ig meghosszabbította a bíróság Katus Ferencnek, a Zuschlag-ügy egyik gyanúsítottjának az előzetes letartóztatását - közölte az MTI érdeklődésére Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság szóvivője kedden.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség indítványozta Katus Ferenc előzetes letartóztatásának meghosszabbítását - közölte a megyei bíróság elnökhelyettese.

A Szegedi Városi Bíróság - az ügyészségi indítvánnyal egyező - végzésével Katus Ferenc előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb két hónapi időtartamra, június 4-ig meghosszabbította - közölte a bíró.

A bíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak ítélte, a meghosszabbítást egyrészt változatlanul a szökés, elrejtőzés veszélyével, másrészt azzal indokolta, hogy megalapozottan feltehető, Katus Ferenc szabadlábra kerülése esetén a többi gyanúsítottal, vagy esetleg a nyomozó hatóság látókörébe még nem került személyekkel összebeszélne, avagy bizonyítékok megsemmisítésével a büntetőeljárás meghiúsítására, megnehezítésére törekedne.