Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

70 millió forint jut a szentesi légi bázisra

MTI
2008.04.14. 16:18

Az Egészségügyi Minisztérium az Országos Mentőszolgálaton keresztül 70 millió forintot ad a szentesi légimentő bázis megépítésére - közölte Horváth Ágnes egészségügyi miniszter. Mint mondta, a lassú uniós finanszírozási eljárás miatt mindeddig nem épülhetett meg a bázis.

Szirbik Imre szentesi polgármester, szocialista országgyűlési képviselő arról beszélt, várhatóan két hónap alatt kiválasztják a munkálatok kivitelezőjét, amely három hónap, vagy legfeljebb három és fél hónap alatt végezhet a munkával. Szavai szerint ez azt jelenti, hogy mintegy fél év múlva a Dél-Alföld polgárai is ugyanolyan színvonalú légimentő-szolgáltatással számolhatnak, mint az ország más vidékein élők. A beruházáshoz hiányzó 20-30 millió forintot a térség önkormányzatai adják össze.