Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Graffiti-adatbázis készül Pécsen

MTI
2008.04.15. 14:36

Graffiti-adatbázist készít a Pécsi Városszépítő és Városvédő Egyesület, hogy segítse a falfirkák eltávolítását és felhívja a figyelmet a rongálók elleni hatékonyabb fellépés szükségességére. Az egyesület a helyi sajtón keresztül arra kérte a pécsieket, küldjenek címére listát és fényképeket a városi sétáik során látott graffitikről. A beérkezett információkat elemzik, rendszerezik, kategorizálják, végül átadják az illetékes szerveknek, hatóságoknak, közölte Nácsa János, az egyesület elnöke.

Márfy Miklós, a Pécsi Városüzemelési és Vagyonkezelő Zrt. üzemeltetési igazgatója azt mondta, a cég évente több millió forintot költ útjelzőtáblákat, középületeket, szobrokat, szökőkutakat, padokat csúfító graffitik eltávolítására a Dunántúl legnagyobb városában.