Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Ötpárti egyeztetés az MDF adójavaslatáról

MTI
2008.04.15. 15:09

Az egykulcsos adó bevezetésén alapuló adóreformról kezd egyeztetést az öt parlamenti párt csütörtökön az MDF székházában. Ezt Kerék-Bárczy Szabolcs, a Magyar Demokrata Fórum szóvivője közölte kedden. Az ellenzéki pártok és az SZDSZ által korábban is támogatott gazdaságpolitikai javaslatok ügyében az MDF eredetileg négypárti találkozót kezdeményezett, írta közleményében a szóvivő. Mint írta, a meghívást minden parlamenti képviselőcsoport elfogadta. Ezért az MDF javaslatairól a Fidesz, a KDNP, az SZDSZ, valamint - tiszteletben tartva az SZDSZ feltételként szabott kérését - az MSZP részvételével ötpárti egyeztetés indul csütörtökön az MDF székházában.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy pártja Nemzeti Adószabadság Programja négy pillérre épül: az egyszeri adóamnesztiára, az egykulcsos, 18 százalékos személyi jövedelemadó és a háromkulcsos áfa bevezetésére, valamint az örökösödési adó eltörlésére.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?