Olivér
5 °C
8 °C

Kétnapos ülést tart a Ház a jövő héten

MTI
2008.04.17. 10:44

Kétnapos ülést tart a parlament jövő hétfőn és kedden, napirendjének elfogadása biztosított - közölte Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a házbizottság ülését követően újságírók előtt. A házelnök tájékoztatása szerint egy benyújtott interpelláció szolgálati titkot érint, ezért ebben az ügyben tovább egyeztetnek.

Hétfőn a Ház dönt arról, hogy sürgős tárgyalással kerüljön az Országgyűlés elé a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács jogállásáról, jogköréről, összetételéről és feladatairól szóló ötpárti határozati javaslat. Várhatóan lezárják a Nemzeti Kulturális Alapról szóló törvény módosításának általános vitáját is.

Az Országgyűlés tervezett napirendje szerint a képviselők hétfőn szavaznak a géntechnológia mezőgazdasági és élelmiszer-előállítási alkalmazásáról szóló határozati javaslatról. Kedden kezdődik a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló törvényjavaslat általános vitája, amely uniós napirendi pont, ezért a vezérszónoki felszólalások után képviselőcsoportonként egy-egy európai parlamenti képviselő is felszólal.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?