Kétnapos ülést tart a Ház a jövő héten

MTI
2008.04.17. 10:44

Kétnapos ülést tart a parlament jövő hétfőn és kedden, napirendjének elfogadása biztosított - közölte Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a házbizottság ülését követően újságírók előtt. A házelnök tájékoztatása szerint egy benyújtott interpelláció szolgálati titkot érint, ezért ebben az ügyben tovább egyeztetnek.

Hétfőn a Ház dönt arról, hogy sürgős tárgyalással kerüljön az Országgyűlés elé a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács jogállásáról, jogköréről, összetételéről és feladatairól szóló ötpárti határozati javaslat. Várhatóan lezárják a Nemzeti Kulturális Alapról szóló törvény módosításának általános vitáját is.

Az Országgyűlés tervezett napirendje szerint a képviselők hétfőn szavaznak a géntechnológia mezőgazdasági és élelmiszer-előállítási alkalmazásáról szóló határozati javaslatról. Kedden kezdődik a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló törvényjavaslat általános vitája, amely uniós napirendi pont, ezért a vezérszónoki felszólalások után képviselőcsoportonként egy-egy európai parlamenti képviselő is felszólal.