Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

A Fidesz meghosszabbítaná Bihari mandátumát

MTI
2008.04.17. 10:57

A Fidesz azt javasolja, hogy hosszabbítsák meg Bihari Mihály és Kukorelli István mandátumát - közölte Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke az alkotmánybírákat jelölő bizottság ülése után az MTI-vel csütörtökön.

Tájékoztatása szerint az a frakciók jelezték, hogy megfontolják a legnagyobb ellenzéki párt indítványát. Hozzátette, hogy az SZDSZ ismét kinyilvánította: tartja magát ahhoz az elvi állás ponthoz, hogy nem támogatják a mandátumhosszabbítást. Szili Katalin közölte, a testület elé egyéb személyi javaslat nem került és legközelebb három hét múlva üléseznek.

Kukorelli Istvánt és Bihari Mihályt az 1999 júniusában választotta Országgyűlés az Alkotmánybíróság tagjává, kilencéves mandátumuk idén júniusban jár le. Bihari Mihály 2005 novembere óta az Alkotmánybíróság elnöke, így hároméves elnöki megbízatása még novemberig szólna.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?