Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A BKV finanszírozásáról tárgyal a főváros és a kormány

MTI
2008.04.19. 11:53
A BKV finanszírozásáról kezd tárgyalásokat ma a főváros és a kormány, a megbeszélésen a főpolgármester az állami támogatás növelését vagy a cégre háruló adók és járulékok csökkentését fogja javasolni. Demszky Gábor pénteken, a BKV-szakszervezetek által bejelentett sztrájk napján sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy Budapest a saját zsebéből már nem tud több pénzt adni a BKV-nak, csak ha máshonnan, például az oktatástól, az egészségügytől vagy a szociális szférától von el.

Közlése szerint tavaly a Budapesten keletkezett 450 milliárd forint személyi jövedelemadónak kevesebb mint egy százalékán osztozkodhattak a fővárosi önkormányzatok, az állami újraelosztás igen nagy mértéke miatt. A főpolgármester a MÁV által élvezett kedvezményeket sürgette a BKV részére is, például a gázolaj jövedéki adójának visszaigényelhetőségét és a 10 százalékkal olcsóbb áramvásárlási lehetőséget. A kormányzatot a Pénzügyminisztérium, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, valamint az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkárai képviselik a tárgyaláson.