Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az előrehozott választásokért gyűjt aláírásokat a MIÉP

MTI
2008.04.22. 10:50

Az előrehozott választások kikényszerítése érdekében indít aláírásgyűjtést május elsején a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP), közölte kedden Győri Béla szóvivő. A kezdeményezéshez csatlakozók kijelentik, "követelem a tisztességtelen kormány azonnali távozását és előrehozott választások kiírását. Ezt több millió honfitársammal együtt, akik a népszavazáson igennel válaszoltak, azért kívánom, mert látom és tudom, hogy ennek a kormánynak a fennmaradása mérhetetlen károkat okoz a magyar társadalomnak" - mondta. Tájékoztatása szerint arra számítanak, hogy a március 9-én igennel szavazók közül "nyomatékosan sokan" csatlakoznak az akcióhoz. Kérdésre válaszolva Győri Béla elmondta, egyelőre polgári körök, civil szervezetek támogatására számítanak, de az is elképzelhető, hogy más pártokat is megkeresnek.

Az MTI érdeklődésére a szóvivő felidézte, másfél évtizedes fennállása alatt a MIÉP még nem indított saját aláírásgyűjtést, de a közelmúltban csatlakoztak például a több egészségbiztosítós modell bevezetése ellen a Magyar Kommunista Munkáspárt által indított akcióhoz.