Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Baka Andrást jelölte az államfő legfőbb bírónak

2008.04.30. 17:28

Baka Andrást, a strasbourgi emberi jogi bíróság korábbi magyar bíráját jelölte szerdán Sólyom László köztársasági elnök a Legfelsőbb Bíróság elnöki tisztére. Az államfő a Sándor-palotában a parlamenti pártok képviselői előtt ismertette döntését. (Lomnici Zoltán jelenlegi főbíró hatéves megbízatása június 24-én jár le.)

Sólyom László a jelöltről elmondta: Baka András pályáját tudományos kutatóként kezdte a Magyar Tudományos Akadémia Állami és Jogtudományi Intézetében, majd a strasbourgi emberi jogi bíróság magyar bírája volt 1991 és 2008. január 31-e között. Baka András Európa egyik legismertebb bírájává vált strasbourgi munkája nyomán - tette hozzá.

A parlamenti pártokat Göndör István (MSZP), Navracsics Tibor (Fidesz), Dávid Ibolya (MDF), Gusztos Péter (SZDSZ) és Semjén Zsolt (KDNP) képviselte a Sándor-palotában.