A Megállapodást a jövőnkért! című kiáltványról egyeztetett az SZDSZ

MTI
2008.06.16. 14:43

Hasonlóképpen értékelte a magyar gazdaság helyzetét mindkét fél, amikor az SZDSZ tárgyalódelegációja és a Megállapodást a jövőnkért! című kiáltványt aláíró szervezet képviselői találkoztak Budapesten, mondta az SZDSZ elnöke a hétfői megbeszélés után. Fodor Gábor hasznosnak nevezte a megbeszélést, a kiáltvány és az azt követő párbeszédsorozat fontos az országnak. Hangsúlyozta, ki kell alakulnia a párbeszéd kultúrájának, mert véleménye szerint meg kell tudni egyezni néhány olyan ügyben, amelyek kihatással vannak a gazdaság hosszú távú fejlődésére.

A találkozón felvetett gazdasági kérdésekről azt mondta: az SZDSZ világossá tette, hogy elsősorban az ország gazdasági versenyképességének javításában és a közteherviselés reformjában érdekelt. Hozzátette, minderről csak úgy szabad gondolkodni, hogy közben nem adják fel a költségvetési egyensúly megteremtésének célját.

A Megállapodást a jövőnkért! című, 2006 április 24-án több napilapban közzétett kiáltványban 16 érdekképviselet kisebb és hatékonyabb államot, új, régiós elven működő, lényegesebb kisebb önkormányzati rendszert, versenyképesebb, átláthatóbb és egyszerűbb adórendszert és szolgáltató egészségügyet szorgalmazott. A kiáltvány megjelenését követően további szervezetek is csatlakoztak az eredeti 16 szervezethez amely így 23 tagúra bővült.