Viola
-6 °C
-2 °C

Kinőtte a rendőrség a Teve utcai palotát

MTI
2008.09.16. 07:40

Kiköltözött a rendőrség Teve utcai székházából a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság egy része, a Pest megyei rendőröknek havi 15,8 millió forintért bérelnek épületet a XIII. kerületi Pozsonyi utcában, közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). Az egységek kiköltözése szeptember 9-én befejeződött. A költözés költsége 2,9 millió forint volt, ezt az ORFK saját költségvetéséből biztosította. A költözés után a Teve utcai székházban a Pest megyei rendőrfőkapitány, illetve a zavartalan működést biztosító szakmai vezetés - a bűnügyi igazgatóság, a humánigazgatási szolgálat és a hivatal - maradt.

Mint írták, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) kiköltözéséről azután döntöttek, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. határozata alapján ki kell üríteni a Határőrség Országos Parancsnokságának eddig helyet adó II. kerületi, Labanc utcai ingatlant, és az ott elhelyezett, az ORFK állományába tartozó munkatársakat a Teve utcai irodaházba kell átköltöztetni.

Ezek után azt kérték az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumon keresztül a nemzeti vagyonkezelőtől, hogy jelöljön ki egy irodaházat a Teve utcából kiköltöző PMRFK-nak, de megfelelő ingatlan hiányában végül egy Pozsonyi úti épületet vettek bérbe.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!