Jolán
2 °C
4 °C

Kolompár tagadja a sikkasztást

2008.09.18. 14:23

Az atv.hu értesülése szerint "szabálytalansági eljárást" folytat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke, Kolompár Orbán szervezete, illetve partnerszervezetei által 2005-ben megnyert 255 millió forintos pályázati forrás sorsával kapcsolatban.

A Kiskunmajsai Roma Érdekképviseleti Szervezet, a Cigányság Foglalkoztatásért Kht, valamint egy keceli és egy mélykúti cigány érdekképviseleti szervezet együttesen mintegy 255 millió forintot nyert az EUQAL programból 2005-ben, és a kiírás szerint hátrányos helyzetű, köztük roma munkanélküliek segítésére kellett az összeget fordítani.

Kolompár Orbán az MTI-nek csütörtökön úgy fogalmazott: politikai ellenfelei összehangolt, lejárató akciósorozatot indítottak ellene, hogy így akadályozzák meg a cigányságért és a szélsőjobboldal előretörése ellen folytatott harcában.

Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese múlt szerdán közölte az MTI-vel, hogy Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökét gyanúsítottként hallgatták ki, mert az általa vezetett kiskunmajsai szervezet több mint tízmillió forint állami támogatással nem tud elszámolni.

A roma vezető közölte: kölcsönösen perben állnak az Országos Foglalkoztatási Közalapítvánnyal (OFA), egy munkahelyteremtésre adott pályázati projekt végrehajtása és elszámolása miatt, de visszautasítja a valótlan vádakat. Állítólag ugyanis már százmillió forintnyi pályázati pénzt keresnek szervezetén.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?