Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Révész Máriusz bocsánatot kért Mayer Arankától

MTI
2008.09.22. 19:11

Bocsánatot kért Mayer Arankától Révész Máriusz, a Fidesz országgyűlési képviselője, akit erre a Legfelsőbb Bíróság idén júniusban hozott ítélete kötelezett. Évekkel ezelőtt a Fidesz akkor szóvivője egy sajtótájékoztatón azt mondta: "Mayer Arankát felhasználják az Orbán Viktor elleni lejárató kampányban. Vannak olyan erők Magyarországon, amelyeknek 20-30 millió forintnál többet is megér az, hogy Orbán Viktort gyanúba keverjék. Egy-két tényfeltáró újságcikket megérne az, hogy Mayer Aranka vagy a családja hogyan tudott megvásárolni egy II. kerületi nagy értékű ingatlant".

"Ezt a bocsánatkérést, én már Mayer Arankának jeleztem, ha elmondja, hogy miből fedezték a vételár különbözetet a szülei (...), bírósági ítélet nélkül is megtettem volna. (...) Sajnos ezt a mai napig Mayer Aranka nem tette meg. Ezzel együtt, mint jogkövető, jogtisztelő polgár a bíróság ítéletét magamra nézve kötelezőnek tartom" - fogalmazott Révész Máriusz. Mayer Aranka az Élet és Irodalom című hetilap Orbán Viktor és felesége tokaji érdekeltségeivel foglalkozó, "Tokaji borcsaták" című sorozata nyomán, a cikkek alapját képező dokumentumok átadójaként vált ismertté. Mayer Aranka volt férje Szász I. Attila Orbán Viktor feleségének, Lévai Anikónak volt üzlettársa a Tokaj-Hegyalján érdekeltséggel bíró Szárhegy dűlő Kft-ben.