Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb információk szivárogtak ki az UD-ügyben

MTI
2008.09.27. 00:31
Újabb információk szivárogtak ki az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának zárt üléséről. A Hírszerző értesülése szerint a Mol dolgozóinak "teljes körű telefon- és e-mail-ellenőrzése" is szóba került a testület ülésén, amelyen az UD Zrt. tevékenysége volt napirenden. Eszerint a nyomozás során arra utaló felvételeket is rögzítettek, amelyek szerint a cég vezetőinek tudomása volt a Mol Nyrt. dolgozóinak teljes körű telefonos és e-mail-ellenőrzéséről". A hírportál úgy tudja: a Mol, miután a társaságnál informatikai betörést észleltek, továbbá bennfentes információk szivárogtak ki, több biztonságtechnikai céggel is felvette a kapcsolatot, és arra kérte őket, próbáljanak meg átjutni biztonsági rendszereiken. A történet egyik ismerője szerint ez csak az UD Zrt.-nek sikerült. Ezután az olajtársaság a cégtől kért segítséget a gyenge pontok megerősítésében.

A Hírszerző azonban úgy tudja, hogy a belső megfigyelést csak a vállalaton belül kijelölt személynek van joga végezni, így a biztonsági rendszerek megerősítésére felkért vállalkozások ilyen tevékenységet nem folytathattak. Az üggyel kapcsolatban a Hírszerző megkereste a Molt is, azonban a vállalat nem kommentálta az értesüléseket. Tóth Károly, a Nemzetbiztonsági Bizottság szocialista alelnöke sem kívánta kommentálni az értesüléseinket, csak annyit mondott, nagyon szeretné már, ha egyszer az, aki ezeknek a híreknek a forrása, a nevét is adná hozzá. Répássy Róbert a Fidesztől úgy vélte: "ez remekül beleillik Szilvásy Györgyék (a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter) forgatókönyvébe: tudatosan szivárogtatnak híreket a sajtónak, majd másnap, amikor ezek megjelennek, ők döbbenek meg a legjobban". Gulyás József, az SZDSZ-től döbbenetes fejleménynek nevezte a történteket, és azt, hogy nap mint nap újabb információk szivárognak ki a sajtóhoz.