Hétfőn összeül a ferencvárosi választási bizottság

MTI
2009.01.04. 18:18

Hétfőn összeül a kerületi választási bizottság a ferencvárosi időközi parlamenti választás miatt. Hat nappal a szavazás előtt még egy, a Fidesz le nem adott ajánlószelvényeivel kapcsolatos panasz ügyében kell döntenie a testületnek, továbbá napirendre kerülhet a Hír Tv-nek az SZDSZ ajánlószelvényeivel kapcsolatos vágatlan felvétele is, ha ezt megküldik a bizottságnak.

A még el nem bírált panaszt - az Ifjú Magyarok Egyesületének vasárnapi tájékoztatása szerint - Farkas Dezső, a Fidesz ferencvárosi szervezetének volt alelnöke nyújtotta be, mert álláspontja szerint a törvény előírásaival szemben a Fidesz nem semmisítette meg a választási irodának le nem adott ajánlószelvényeit.

Ugyancsak napirendre kerülhet a Hír Tv vágatlan felvétele is, ha ez megérkezik a választási bizottsághoz. A Magyar Nemzet december 27-ei számában a Hír Tv felvételére hivatkozva azt állította, hogy az SZDSZ kerületi elnöke és ferencvárosi kampányfőnöke fizetett az ajánlószelvényekért aktivistáknak, és az sem érdekelte, hogy a pénz reményében hozzá forduló önkéntesek milyen eszközökkel jutnak a cédulákhoz. Janás Ferenc ezt visszautasította. December 31-én azonban - a személye és pártja elleni, "manipulatív módon készített felvétel alapján" folytatott lejárató kampányra hivatkozva - lemondott a IX. kerületi választási bizottságban betöltött tisztségéről A ferencvárosi választási iroda helyettes vezetője, Horváth Péter szilveszter napján úgy tájékoztatott: elkérik a Hír Tv-től a felvétel vágatlan változatát.