Meghalt a Kecelen megégett kisfiú is

MTI
2001.11.17. 15:12
A legszakszerűbb kezelés és több elvégzett műtét ellenére meghalt az a kisfiú a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Gyermekegészségügyi Központjának intenzív osztályán, aki október 29-én Kecelen szenvedett súlyos égési sérüléseket, kislány unokatestvérével együtt - tájékoztatta dr. Csiba Gábor főigazgató főorvos az MTI-t szombaton.

A kisfiú, mint ahogy szerdán unokatestvére is, súlyos szív- és keringési elégtelenségben hunyt el, ami ilyen égési sérüléseknél, a bőrfelület 90-95 százalékának megégése során gyakori jelenség - mondta a főorvos. Hozzátette: márpedig a 4 éves kislány és az 5 éves kisfiú is bőrfelületének ekkora hányadát vesztette el.

Dr. Csiba Gábor elmondta, hogy a jól felkészült orvosok minden megtettek a gyermekek életének megmentéséért, sajnálatos, hogy ez nem sikerült, a tragédia az orvosokat is súlyosan megrázta.

A sérült gyerekeket Kecelről a mentők október 29-én először a kiskunhalasai kórházba szállították, onnan Szegedre, majd a budapesti Heim Pál kórházba vitték őket. Budapestről Miskolcra október 31-én hozták a szerencsétlen kisgyerekeket helikopteren.