Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem távolította el vádjait honlapjáról Horváth Béla

MTI
2002.01.11. 17:11
El kell távolítania internetes oldaláról Horváth Béla kisgazda képviselőnek az SZDSZ-re vonatkozó összes állítását - áll a Szabad Demokraták Szövetsége pénteki közleményében.

Az ellenzéki párt emlékeztet rá, hogy novemberben személyiségi jog megsértése miatt indított pert Horváth Béla ellen. A dokumentum szerint a perben múlt héten hozott végzés értelmében a Budapesti Központi Kerületi Bíróság arra kötelezte Horváth Bélát, hogy 5 napon belül törölje internetes oldaláról az SZDSZ-re vonatkozó összes állítását. Az SZDSZ közleménye szerint a kisgazda képviselő 15 pontban ismertette valótlan állításait honlapján, amelyek közül a bíróság egyetlen egyet sem talált bizonyítottnak.

Horváth Béla az MTI-nek nyilatkozva közölte: nem tud a végzésről. Hozzátette: jogi képviselője a jövő hétfői tárgyalásra 16 tanú - köztük a budapesti főpolgármester és a zuglói polgármester, a Fővárosi Önkormányzat főjegyzője - beidézését kérte.

Horváth Béla FKGP-s képviselő a Szabad Demokraták Szövetségét korábban mérleghamisítással, a párttörvény többszöri megsértésével, tiltott pénzintézeti tevékenység folytatásával és a számviteli fegyelem megsértésével vádolta.