Nem távolította el vádjait honlapjáról Horváth Béla

MTI
2002.01.11. 17:11
El kell távolítania internetes oldaláról Horváth Béla kisgazda képviselőnek az SZDSZ-re vonatkozó összes állítását - áll a Szabad Demokraták Szövetsége pénteki közleményében.

Az ellenzéki párt emlékeztet rá, hogy novemberben személyiségi jog megsértése miatt indított pert Horváth Béla ellen. A dokumentum szerint a perben múlt héten hozott végzés értelmében a Budapesti Központi Kerületi Bíróság arra kötelezte Horváth Bélát, hogy 5 napon belül törölje internetes oldaláról az SZDSZ-re vonatkozó összes állítását. Az SZDSZ közleménye szerint a kisgazda képviselő 15 pontban ismertette valótlan állításait honlapján, amelyek közül a bíróság egyetlen egyet sem talált bizonyítottnak.

Horváth Béla az MTI-nek nyilatkozva közölte: nem tud a végzésről. Hozzátette: jogi képviselője a jövő hétfői tárgyalásra 16 tanú - köztük a budapesti főpolgármester és a zuglói polgármester, a Fővárosi Önkormányzat főjegyzője - beidézését kérte.

Horváth Béla FKGP-s képviselő a Szabad Demokraták Szövetségét korábban mérleghamisítással, a párttörvény többszöri megsértésével, tiltott pénzintézeti tevékenység folytatásával és a számviteli fegyelem megsértésével vádolta.