Árpád
-2 °C
4 °C

Kökény Mihályt kitiltották a debreceni kórházakból

MTI
2002.01.15. 15:12
Nem mehetett be Debrecen egészségügyi intézményeibe az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista elnöke, mert - mint kedden egy debreceni gyógynövényboltban tartott sajtótájékoztatóján elmondta - az ellenzéki politikusok nem kívánatos személyek a cívis városban.

Kökény Mihály beszámolt róla, hogy az egészségügy helyi sajátosságairól, a kórháztörvény hatásairól és a magyar-román miniszterelnöki egyetértési megállapodásnak az egészségügy következményeiről szeretett volna a helyi egészségügyi intézményekben tájékozódni.

A politikus megítélése szerint az ilyenfajta tájékozódás kötelessége egy hivatalban lévő országgyűlési képviselőnek, arról nem szólva, ha történetesen a képviselő az egészségügyi bizottság elnöke.

Kökény Mihály megdöbbentőnek nevezte, hogy ebben megakadályozták, mint ahogy azt is, hogy a végül titokban egy helyi nyilvános vendéglátó helyen létre hozott találkozón az ott lévő egészségügyi vezetők - állítása szerint - félve néztek körül, hogy látja-e őket valaki.

- A fortélyos félelem igazgat Debrecenben, ami rég letűnt idők emlékét idézi - mondta a szocialista politikus, aki egyúttal reményét fejezte ki, hogy "három hónap múlva vége lesz ennek a rémálomnak".

A sajtótájékoztatón jelen lévő Csontos János debreceni szocialista önkormányzati képviselő arról tájékoztatott, hogy Kósa Lajos Debrecen fideszes polgármestere a múlt év végén levelet küldött valamennyi helyi intézményvezetőnek arról, hogy az intézményekben kampánytevékenységet nem lehet folytatni, s a vezetőknek jelenteniük kell, ha hozzájuk ilyenfajta megkeresés érkezik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?