Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Összegyűlt a pénz a szegedi gyermekklinika égési osztályára

MTI
2002.01.18. 18:03
Összegyűlt a pénz a szegedi gyermekklinika égési osztályának létrehozására - mondta az MTI-nek pénteken Túri Sándor, a szegedi gyermekklinika igazgatója. Tájékoztatása szerint a lakosság eddig 12 millió forintot adott e cél megvalósítására, Szeged város önkormányzata 5 millió forinttal támogatta az elképzelést. - Az Egészségügyi Minisztérium 9 millió forinttal járult hozzá az eszközvásárláshoz, és további 11 millió forintot ígért Mikola István egészségügyi miniszter december 28-án - mondta Túri Sándor. Ezzel az osztály építési költsége összegyűlt, jövő héten elkészül az átalakítás tervrajza is. Az osztály helyén jelenleg működő részleg áttelepítése is megkezdődött. Az esetleg megmaradó pénzből műszereket vásárol a klinika.

A Rádió 88 kereskedelmi rádió által elindított kezdeményezés tragikus indítéka az volt, hogy tavaly október végén életveszélyes sérüléseket szenvedett két keceli gyerek, akik négyszáz kilométernyi utaztatás után kerültek a miskolci megyei kórházba, ahol a leggondosabb kezelés ellenére is meghaltak.