Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Levendel csak magánemberként reagál

MTI
2002.01.23. 18:37
Levendel Ádám a Szonda Ipsos elnök-vezérigazgatójaként nem kíván reagálni a MIÉP elnökének az intézetet a társadalom félrevezetésével vádoló kijelentéseire, magánemberként azonban megértette, hogy ha Csurka István kormányra kerül, minden demokratikus intézmény korlátozására fog törekedni - tartalmazza a közvélemény-kutató intézet vezetőjének az MTI-hez eljuttatott állásfoglalása. Csurka István szerdai sajtótájékoztatóján azzal vádolta a Szonda Ipsost, hogy legutóbbi felmérésének publikált adatai - amely szerint az MSZP-nek 3 százalékpontos előnye van a Fidesz-MDF listával szemben - nem valósak.

Levendel Ádám közleménye szerint intézetként nem kívánnak a "felkínált politikai térbe lépni". Ugyanakkor a "hírt" érdeklődve követőknek szíves figyelmébe szeretném ajánlani a meglévő archívumokat, hogy a választások előtt mely politikusok, mennyi fenyegetést "üzenve", milyen eredményeket jövendöltek maguknak a ,94-es és ,98-as parlamenti választások előtt. Milyen eredményeket mutattak a Szonda Ipsos kutatásai. Utána maguk alkossanak ítéletet, hogy kik törekszenek "következetesen félre vezetni a társadalmat" - fogalmaz a közvélemény-kutató intézet vezetője.