Jolán
2 °C
4 °C

Négyszázmillió az üdülés támogatására

MTI
2002.01.28. 12:57
A gyermekes családok, fogyatékkal élők és idősek szociális célú üdültetésének támogatására csaknem 400 millió forint áll rendelkezésre az idén. Az egyéni igények támogatására 140 millió forintot fordítanak, míg a gyermekes családok csoportos üdültetéséhez 130 millió forinttal járulnak hozzá. Az idősek esetében 40 millió, a fogyatékkal élőknél pedig 70 millió forint a csoportos üdültetések támogatási kerete, amelynek felosztására a szociális tárca civil szervezeteket kért fel. A Nemzeti Üdülési Szolgálat irodáiban február 4-től, a budapesti és a vidéki főpostákon pedig március elejétől hozzáférhetők az üdülési csekkek igényléséhez szükséges nyomtatványok.

A szociális célú üdültetés keretében családtagonként 20 ezer forint értékű üdülési csekk igényelhető, ennek felét azonban az igénylőnek kell fizetnie. A nyugdíjasok esetében a jövedelemhatár a tavalyi 50 ezer forintról idén 60 ezer forintra emelkedett, az igények elbírálásánál azonban az alacsonyabb összegű ellátásban részesülők előnyt élveznek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?