Ödön
1 °C
11 °C

A HM szerint törvényes az alkoholbeszerzés

Népszabadság
2002.01.29. 07:20
Teljesen törvényesnek találja, így vizsgálatot sem indít a Honvédelmi Minisztérium a tárca Beszerzési Hivatala által bonyolított több mint százezer liter szeszesital-vásárlás ügyében - értesült a Népszabadság. Az alkoholmennyiséget a HM által létrehozott Üdültetési, Egészségmegőrző és Rendezvényszervező Kht. rendelte meg, és a 35 millió forintos beszerzésre egy olyan bt. kapott megbízást, amely a bolti árnál jóval drágábban szállít számos italt. A győztes maga mögé utasította egyebek között a Coca-Colát, amelynek ajánlatát értesülésünk szerint formai okok miatt utasították el.

Bese Ferenc, a beszerzési hivatal vezetője a napilappal közölte: az érvényes pályázatok közül összeségében a Hote tette a legjobb ajánlatot. A magas árra vonatkozó kérdésre azt válaszolta, hogy az az év végéig garantált fix ár, és tartalmazza a szállítási, raktározási költségeket is. Bese tájékoztatása szerint a hivatal csak lebonyolítója volt az üdülési társaság által megrendelt tendernek. A Hote Bt. is a kht. kérésére került a meghívottak közé. Erdélyi közölte azt is: a pályázat elbírálóinak nem volt tudomása arról, hogy a Hote tulajdonosai között van a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem egyik igazgatójának a felesége. Ez egyébként sem öszeférhetetlen - tette hozzá Erdélyi. A beszerzési hivatal vezetője is annyit mondott jogszabályokra hivatkozva, hogy ez a rokoni kapcsolat ebben a pályázatban nem kizáró ok.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?