Jenő
-2 °C
6 °C

Szondáztató rendőrök miatt követel vizsgálatot Torgyán

MTI
2002.01.29. 18:21
Torgyán József, az FKGP elnöke és miniszterelnök-jelöltje vizsgálatot követel az Országos Választási Bizottságtól (OVB) a Zagyvarékason pénteken történt eset miatt, ezenkívül a legfőbb ügyészhez, a belügyi tárca vezetőjéhez és az országos rendőrfőkapitányhoz is fordul az ügyben.

Béres Béla, az FKGP alelnöke az MTI-nek kedden elmondta: a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 3. választókerület FKGP-jelöltje, Bánó Zoltánné Zagyvarékason tartott választási gyűlést, amelyről távozva a polgárok azt tapasztalták, a szolnoki rendőrkapitányság alkalmazottai "hivatali hatalmukkal visszaélve" szondáztatták és igazoltatták a kilépőket.

Kitért arra is, hogy a jelenlévők elmondása alapján a városi rendőrkapitányság munkatársai egymást biztatgatták, hogy minden kijövőt igazoltassanak és ellenőrizzenek. - Ezt a választópolgárok megfélemlítése, az alkotmánnyal való tudatos rendőri szembehelyezkedésnek minősítették az ott lévők - mondta az alelnök.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?