Judit
2 °C
7 °C

Háromnapos tavaszi ülésszak

MTI
2002.01.31. 17:57
A jövő héten kétnapos, három héttel később, február 26-án pedig egynapos ülést tart a parlament a tavaszi ülésszak keretében. Erről Szili Katalin, az Országgyűlés alelnöke beszélt a házbizottság csütörtöki ülését követő sajtótájékoztatón, Budapesten. Elmondta: a testület ülésén a kormány képviselője kérte a házszabálytól való eltérést annak érdekében, hogy a képviselők jövő kedden határozhassanak a 2012-es olimpiai játékok budapesti megrendezésére vonatkozó pályázati szándék támogatásáról.

Az eltérést azzal indokolta a kabinet, hogy Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter a Salt Lake City-i téli olimpiára utazik, ahol egy parlamenti felhatalmazással jobbak lennének tárgyalási pozíciói. Az SZDSZ jelezte, hogy nem támogatja a házszabálytól való eltérést, az MSZP-frakció hétfőn alakítja ki erről álláspontját. A házbizottság csütörtöki döntése értelmében Szájer József (Fidesz) és Vastagh Pál (MSZP) is tagja lesz az Európai Unió jövőjével foglalkozó konvent munkájában részt vevő háromtagú magyar delegációnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?