Ödön
1 °C
11 °C

Február végén dönthetnek Horváth Béla mentelmi jogáról

MTI
2002.01.31. 19:09
Az Országgyűlés mentelmi bizottságához megérkezett a Pesti Központi Kerületi Bíróság kezdeményezése Horváth Béla kisgazda országgyűlési képviselő mentelemi jogának felfüggesztésére. Erről Isépy Tamás (Fidesz), a bizottság elnöke tájékoztatta az MTI-t csütörtökön. A Szabad Demokraták Szövetségének képviseletében Kuncze Gábor pártelnök magánindítványban tett feljelentést Horváth Béla országgyűlési képviselő ellen, aki - a feljelentő állítása szerint - az írott és az elektronikus sajtó útján több alkalommal a becsület csorbítására alkalmas nyilatkozatokat tett, híresztelt, illetve valós tényeket hamis színben tüntetett fel.

Horváth Béla tavaly novemberben nyilvánosság előtt két alkalommal - ingatlanügyletek, valamint egy váltóügy kapcsán - összességében milliárdos nagyságú gazdasági visszaélésekkel hozta összefüggésbe a Szabad Demokraták Szövetségét. Isépy Tamás elmondta: az Országgyűlés február 26-án, a ciklust záró ülésnapján dönthet a képviselő mentelmi jogának felfüggesztéséről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?