A Munkáspárt leváltaná az Orbán-kormányt

MTI
2002.02.03. 22:01
A Munkáspártnak 12 éve nem volt ekkora esélye az Országgyűlésbe jutásra - hangoztatta a tömörülés vasárnapi, budapesti kampányindító gyűlésén Thürmer Gyula pártelnök, aki szerint az önkormányzatokban jól bizonyított embereik megérettek rá, hogy a törvényhozás munkájában is megmutathassák képességeiket.

A szónok - aki "A Munkáspártot a Parlamentbe!" transzparens alatt mondta el beszédét a kőbányai Pataky István Művelődési Házban - arról beszélt: pártjának feladata, küldetése van. Ez szavai szerint az Országgyűlésbe jutás, Orbán Viktor kormányának leváltása, a szélsőjobb térnyerésének megakadályozása, valamint a dolgozó emberek életének jobbra fordítása.

- A mi erőnk a jelöltjeinkben van - fogalmazott Thürmer Gyula, aki szerint az általuk indítottak egyszerű, tisztességes, becsületes emberek. A politikus úgy jellemezte az általa vezetett politikai erőt: az nem az egész ország, hanem a dolgozó emberek pártja és képviselete, amely a létbiztonság visszaállítását akarja, négy év alatt félmillió új munkahely megteremtését ígéri.