Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hétfőtől gyűjtik a kopogtatócédulákat

MTI
2002.02.04. 06:15
A választásra jogosult mintegy 8,2 millió polgár ezen a héten veheti kézhez a képviselők jelöléséhez szükséges úgynevezett ajánlószelvényeket, valamint az értesítőt - közismert nevén a kopogtató cédulát - a választói névjegyzékbe való felvételről. A képviselőjelöltségre pályázó személyeknek vagy megbízottaiknak legkésőbb március 15-én délután négy óráig 750 érvényes ajánlószelvényt kell leadniuk az országgyűlési egyéni választókerületi bizottságokhoz, hogy hivatalos jelöltekké válhassanak.

Az ajánlás csak akkor érvényes, ha a jelölő választópolgár neve, címe és aláírása mellett feljegyzi személyi azonosító számát is. Az Országos Választási Iroda tájékoztatása szerint az azonosító szám e célra való megadása nem ütközik személyiségi jogokba, ebben az esetben a személyi azonosító használata ugyanis a választási törvényen alapul.