Árpád
-2 °C
4 °C

Az evangélikus egyház pozitív kampányt akar

MTI
2002.02.19. 12:54
A Magyarországi Evangélikus Egyházat aggodalommal tölti el a választási kampány eldurvulása, ezért minden felelős politikai erőt pozitív kampányra kér és buzdít - az erről szóló nyilatkozatot kedden juttatták el az egyház vezetői az MTI-hez. Szebik Imre elnök-püspök és Frenkl Róbert országos felügyelő kiemeli: az evangélikus egyház számára is öröm, hogy immár a negyedik szabad választásra készül az ország. Mint írják, a rendszerváltozás az egyházak számára is a szabadságot, a korlátozások megszűntét, a szolgálat kiteljesedését jelentette.

Bizakodásukat fejezik ki, hogy az evangélikus egyház tagjai részt vesznek az országgyűlési választásokon, s felelős döntésükkel hozzájárulnak a további országépítéshez."Ugyanakkor aggodalommal tölt el bennünket is a kampány durvulása, a gyűlöletkeltés, a más nézeten lévők iránti tisztelet hiánya, személyiségük gyalázása" - mutatnak rá nyilatkozatukban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?