Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mádl a választás végeredményéről érdeklődik

MTI
2002.04.26. 15:07
Mádl Ferenc köztársasági elnök levélben fordult Ficzere Lajoshoz, az Országos Választási Bizottság (OVB) elnökéhez: az államfő tájékoztatást vár az országgyűlési választások hivatalos végeredménye közlésének időpontjáról. "Az országgyűlési képviselő-választások 2002. április 21-i második fordulóját követően rendkívül nagy számú írásbeli kérelem, javaslat, bejelentés érkezett személyesen hozzám, illetőleg a Köztársasági Elnöki Hivatalhoz. Ezekben állampolgárok aggályuknak adtak hangot a lezajlott választási fordulók tisztaságával kapcsolatban.

A közeljövőben kezdeményezni fogom az Országgyűlés alakuló ülésének megszervezésével kapcsolatos tárgyalásokat a parlamentbe bejutott pártok képviselőivel. További alkotmányos kötelezettségeimnek azonban csak a választás eredményének hivatalos közlését követően tudok eleget tenni. Meggyőződésem, hogy a parlament által megválasztott és a pártok által delegált tagokból álló legitim Országos Választási Bizottság, illetve a területi választási bizottságok felelősségteljesen, esküjüknek megfelelően teljesítik kötelezettségüket - áll a levélben.