Erzsébet
1 °C
4 °C

Dávid Ibolya szerint egyértelmű a helyzet a töredékszavazatokkal

MTI
2002.04.26. 17:18
A töredékszavazat-számítás rendkívül bonyolult jogi eljárás, ám ebben a kérdésben számomra egyértelmű a jogi helyzet - nyilatkozta Dávid Ibolya az MTI-nek pénteken. Az MDF elnöke, igazságügy-miniszter az OVB rendkívüli ülését megelőzően elmondta: az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) - a sajtó híradásai szerint - az elmúlt időszakban számtalan megkeresés érkezett. Jelezte, hogy ezek közül az egyik állampolgári megkeresés, amelyik nagy visszhangot váltott ki, a töredékszavazat-számítással kapcsolatos beadvány. Kijelentette: számára érthetetlen az a "kirohanás", amelyet Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke tett, jogi gengszterizmussal illetve az OVB-t.

Dávid szerint a töredékszavazat-számítás szerinte rendkívül bonyolult jogi eljárás, ám ebben a kérdésben számára egyértelmű a jogi helyzet, ami hasonló ahhoz: ha az eredménytelen első forduló után az egyik jelölt meghal, a rá leadott szavazat a töredékvoksok számításánál jelentőséggel bír. A kérdés értelmezésére az OVB jogosult, nekem nem hozhat újat a testület döntése, azonban rendkívül rossz nyitány egy kormányzati felelősségre készülő pártelnök, következményeiben végig nem gondolt kijelentése - mondta Dávid Ibolya.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?