Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Juhász Ferenc váltja Schwajda Györgyöt a Nemzeti élén

MTI
2002.05.07. 20:41
A kultusztárca Juhász Ferencet, a Nemzeti Színház Rt. gazdasági igazgatóját kérte fel arra, hogy Schwajda György megbízatásának lejártával három hónapos időtartamra lássa el a teátrum direktori teendőit. Schwajda György megbízatása május 31-én jár le, a színháznak azonban az új kormány felállásáig, az új igazgató kinevezéséig is működnie, illetve készülnie kell a szeptemberben induló évadra, ezért elengedhetetlen, hogy az átmeneti időszakban is legyen vezetője.

Az MTI értesülése szerint a részvénytársaságként működő Nemzeti Színház felügyelőbizottsági tagjainak és a könyvvizsgálónak szintén május 31-én jár le a mandátuma, ám tisztségüket a minisztérium meghosszabbítja. Azt azonban még nem tudni, hogy művészeti kérdésekben - színészek szerződtetése, a repertoár kialakítása - ki dönt majd a teátrumban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?