Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vasárnap írják alá a koalíciós megállapodást

Magyar Hírlap
2002.05.25. 14:38
Véglegesítették az MSZP és az SZDSZ koalíciós megállapodását. A dokumentumot vasárnap írják alá a Magyar Tudományos Akadémián. A Magyar Hírlap birtokába került dokumentum szerint a koalíció szándéka helyreállítani a társadalmi békét, a demokráciát; biztosítani a szabadságjogok maradéktalan érvényesülését, mindenki számára esélyt teremteni a biztonságra és a jólétre. Az együttműködés alapelvei között szerepel a közös kormányzás mellett a közös döntés-előkészítés, döntéshozatal, illetve azok közös képviselete, végrehajtása és a közös felelősség a kormányzásért és a kormányzati munkáért.

A napilap úgy tudja, hogy a dokumentum kitér arra is: a két frakcióvezető egyetértésével nyújthatnak be előterjesztéseket és kezdeményezéseket a képviselők. Az interpellációkat és a kérdéseket az egyes frakciók tagjai csak saját képviselőcsoportjuk vezetésével és az érintett miniszterrel egyeztetve mondhatják el a parlamentben.